Videointervjuji

iEnergija videointervjuji - serija kratkih, poljudnih, do 15-minutnih videointervjujev z naravoslovnimi, tehniškimi in družboslovnimi strokovnjaki o energiji in energetiki, danes in jutri. Intervjuje pripravljamo skladno s temeljnimi načeli energetske pismenosti.

Nastajajo v sodelovanju društva EN-LITE z Videolectures.NET.

Vabljeni k ogledu!

Intervjuji

Energija v vsakdanjem življenju

Energija v vsakdanjem življenju

Prof. dr. Iztok Tiselj v iEnergija videointervjuju odgovarja na vprašanja o energiji v vsakdanjem življenju. Koliko je porabimo in od kod jo dobimo? Povprečno dnevno porabo Slovenke oziroma Slovenca prikaže in poljudno razloži s 'sestavinami iz nahrbtnika'. Vabljeni k ogledu!

O energetski trilemi

O energetski trilemi

Einari Kisel v iEnergija videointervjuju odgovarja na vprašanja o povezavah med oskrbo z energijo, energetsko pismenostjo in snovanjem energetskih politik, odličnem rezultatu Slovenije v raziskavi World Energy Trilemma Index in prihodnjih izzivih slovenske energetike.

O razumevanju energije

O razumevanju energije

Prof. dr. Marko Marhl v videointervjuju odgovarja na vprašanja o razumevanju energije kot fizikalne količine, izzivih poučevanja o energiji in energetiki, energetske pismenosti za državljane in širšo družbo.

O upravljanju energetske in podnebne politike

O upravljanju energetske in podnebne politike

Dr. Danijel Crnčec v iEnergija videointervjuju odgovarja na vprašanja o povezavi med energetsko pismenostjo in upravljanjem energetsko-podnebnih politik, podnebnem voditeljstvu EU in o tem, kaj pomenijo evropske podnebne in energetske ambicije za Slovenijo.

O statističnih podatkih za energetsko pismenost

O statističnih podatkih za energetsko pismenost

Mojca Suvorov (Statistični urad Republike Slovenije) v iEnergija videointervjuju odgovarja na vprašanja o podatkih o rabi energije in virih energije, ki poganjajo Slovenijo, povezavi med elektrifikacijo in rabo energije ter o spletnih virih kakovostnih statističnih podatkov o energiji in energetiki.

Energetska učinkovitost v gospodinjstvih

Energetska učinkovitost v gospodinjstvih

 

Jelena Zorić (Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani) v iEnergija videointervjuju odgovarja na vprašanja o vlogi gospodinjstev pri izboljšanju energetske učinkovitosti, dejavnikih vpliva na energetsko učinkovite odločitve in pomenu informiranja in izobraževanja ter subvencij na področju energetske učinkovitosti.

 

 

O geologiji in energiji

O geologiji in energiji

Izboljšate svojo energetsko pismenost z znanjem in podatki o fizikalnih procesih na Zemlji, ki jih poganjajo tokovi energije, in o ključnih virih energije izpod površja Zemlje, geološki osebni izkaznici Slovenije z vidika virov energije in vlogi geoloških raziskav pri oblikovanju naše energetske prihodnosti.

Vsebino nenehno dopolnjujemo in osvežujemo. Zagotovi si redno obveščanje, prijavi se na e-novičnik.

e-novičnik